Veilig Wonen

Het is voor veel mensen een nachtmerrie: uw huis leeggeroofd door inbrekers. Helaas wordt die nachtmerrie soms ook werkelijkheid. Om de kans op inbraak te verkleinen, valt er volgens ons nog heel wat te verbeteren aan ons huis.

Flipperen en hengelen
De methodes van inbrekers zijn door de jaren heen niet echt veel veranderd. Eén van de methodes is insluipen door ramen en deuren die open staan. Ook wordt het slot vaak verbroken met een schroevendraaier of koevoet. Daarnaast zijn er meer gespecialiseerde manieren, zoals het boren van gaatjes in het kozijn om zo een raam te openen en het afbreken van het cilinderslot. Een andere specialiteit van inbrekers is het zogenaamde ‘hengelen’; hierbij wordt met bijvoorbeeld een stuk draad de deur opengehengeld. Inbrekers gebruiken ook wel een hard stuk plastic om het slot open te duwen – ‘flipperen’ genaamd.

Goed hang- en sluitwerk kan inbrekers buiten de deur houden. Dat betekent sloten, deurboompjes, raamgrendels etc. die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Laat de experts van BSS een grondige veiligheidscheck doen en verlaag de kans tot inbraak.

Enkele tips:

  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen;
  • Bekijk de situatie om uw huis. Voorkom dat inbrekers via aanbouw, schutting of losstaande kliko de eerste verdieping van het huis kunnen bereiken. Zorg dat die ramen ook goed hang- en sluitwerk hebben;
  • Let ook op kleine ramen. Een kleine inbreker heeft aan een opening van vijftien centimeter genoeg om binnen te komen;
  • Laat bij vakantie of afwezigheid een bewoonde indruk achter. Dat kan door lampen met timers. Denk hierbij ook aan lampen met bewegingsdetectie (zowel binnen als buiten).

BSS voert het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dus bent u verzekerd van professioneel advies. De kans op een inbraak wordt met 90% verminderd als uw woning is beveiligd volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen!

Naast inbraakpreventie bieden wij ook hulp bij schade. Bel bij inbraakschade BSS en wij komen direct naar u toe om e.e.a. vakkundig te herstellen.

BEL MIJ TERUG
Niet voor spoedgevallen. U wordt dezelfde dag teruggebeld tijdens kantooruren.

VEILIG WONEN

veiligwonen

De kans op een geslaagde inbraak neemt af met zo’n 95%. Veel verzekeraars bieden korting op de premies van uw inboedelverzekering en bovendien voelt u zich weer veilig in uw huis.